Marketing automation

Vi hjälper dig med marketing automation och vi gör det på ett sätt som du kan förstå.

Om du har hittat till den här artikeln så är du en av de få som fångats av – eller redan förstått potentialen i marketing automation. Det handlar alltså om att skapa automatiska flöden i din marknadsföringsprocess som förbättrar relationen till befintliga kunder och/eller attraherar presumtiva kunder. Kunder som köper av dig medan du och din säljorganisation sover.

Mänskligt beteende förändras och det förändras snabbt. Fler och fler konsumenter vill bestämma själva när de ska handla snarare än att kontaktas av säljare i tid och otid. Därför är inbound marketing och marketing automation extremt viktiga verktyg i din digitala verktygslåda.

När vi hjälper er med marketing automation genomför vi en grundlig analys av ert nuläge, era befintliga kunder och era presumtiva kunder. Därefter skapar vi ett flöde som, beroende på målgrupp, startar med ett sms eller email. Därefter skapar vi ett automatiskt flöde baserat på kundens respons eller ”ickerespons”.

En kund som öppnar ett sms eller ett mail har bekräftat att de på något sätt är intresserade av att veta mer om er produkt eller tjänst. De kommer därmed att stöta på passiva budskap i sociala medier och genom sökordsmarknadföring som driver dem mot att genomföra ett köp.

Potentiella kunder som inte genomför en aktiv handling har möjligtvis inte haft tid, inte varit intresserade eller blivit avbrutna i en tidig del av köpprocessen. Dessa kunder behöver möjligtvis bli påminda om budskapet för att färdigställa sin köpprocess. Även där är marketing automation ett mycket viktigt verktyg då vi automatiskt påminner dem om det budskap ni vill förmedla. Helt utan handpåläggning från er sida.

När det gäller befintliga kunder är det naturligtvis en fråga om att bibehålla eller stärka lojalitet till er produkt eller tjänst. Vi hjälper er, genom vårt marketing automationsystem, att kommunicera rätt budskap, till rätt submålgrupp i rätt kanal. Oavsett om det handlar om mailkommunikation, Facebook, Sms, Instagram eller andra sociala kanaler hanterar vårt system automatisering av dessa processer.

Vad är marketing automation?

Marketing automation kan låta avancerat. Men rätt och slätt så handlar det om att automatisera digitala budskap som anpassas baserat på vilken målgrupp ni vill kommunicera med och hur de responderar på budskapet de mottagit. Beroende på hur din potentiella eller befintliga kund responderar eller ”inte responderar” så anpassar vi den fortsatta kommunikationen. Flödet startar med ett sms-utskick eller ett email-utskick för att sedan fortsätta till sökordsmarknadsföring och marknadsföring i sociala medier. Allt för att underlätta för kunden att fatta köpbeslutet.

Vad är datadriven kommunikation?

Vad vet du om dina kunder och hur använder du den informationen? Du har säkert hört att kunddata är en av de viktigaste resurserna samhället idag? Vad som menas med det är att information om dina kunder och deras beteende kan hjälpa dig skapa relevanta erbjudanden som genererar ökad försäljning eller merförsäljning. Så om du inte redan samlar in relevant data om dina kunder så är det dags att börja nu. Eller igår. Vad som är relevant data i din business vet bara du, men vi kan hjälpa dig identifiera den information och hur du ska utvinna den ur dina befintliga och presumtiva kunder.

Om det råkar vara så att du redan besitter relevant data om dina kunder så sitter du i en guldsits.

Till exempel: Om du driver ett gym och du har information om hur mycket varje medlem tränar samt vilka pass de föredrar, deras mobiltelefonnummer och deras emailadress så kan vi hjälpa dig skapa riktade och relevanta budskap till respektive målgrupp. Det vill säga anpassade och relevanta budskap som dyker upp i rätt kanal vid rätt tillfälle. Helt plötsligt skapar du ett mervärde hos dina kunder istället för att vara en irriterande röst. Ett annat konkret exempel: Har du läst denna artikel så vet vi det, och då kommer du se mer av NG Dialogue framöver. Det är ingen slump. Vill du att dina potentiella kunder ska se mer av dig? Kontakta oss.

Market automation

Välkommen. En vanlig felsägning eller felskrivning är ”market automation”. Det heter egentligen marketing automation eller automatisk marknadsföring. Allt du behöver veta om marketing automation hittar du här (länk) eller ovan. Men för att ge dig ett smakprov på vad det handlar om:

Marketing automation: Konsten att automatisera din försäljning och marknadsföring så att dina kunder köper av dig medan du sover.

 

Marketing automation Specialist

Det här är det enda vi gör och därför är vi otroligt duktiga på det. Ja så är det faktiskt. Vi är specialister på marketing automation. Vi hjälper dig kommunicera ditt budskap genom sms, mail, Adwords, facebook, instagram och alla andra sociala medier som dina kunder existerar i. Under tio års tid har vi utvecklat ett marketing automationsystem som möjliggör för dig att kommunicera relevanta budskap till relevanta målgrupper i relevanta kanaler.

Vi syns inte alltid, vi hörs inte alltid men prata med kunder som valt oss, istället för våra konkurrenter, så förstår ni varför ni borde höra av er till oss. Eller i alla fall be oss höra av oss till er ;). Konkurrensutsätt oss gärna. Vad vi förstår från våra kunder så är vi lika bra fast billigare. Betala för tjänsten, inte varumärket och låt oss skapa fantastiska resultat i er organisation.

Marketing Automation Systems:

NG Dialogue levererar ett komplett system för marketing automation eller automatiserad marknadsföring, som det kallas på svenska. Under åtta års tid har vi utvecklat ett marketing automationsystem som idag tillgodoser behov från svenska och norska kunder med extremt höga ambitioner. Vår hemlighet är att vi lägger extremt mycket tid och energi på att dela in era befintliga och potentiella kunder i submålgrupper. Detta innebär att vi kan kommunicera relevanta budskap till respektive submålgrupp. När dessa submålgrupper mottager relevanta budskap utifrån deras specifika behov och beteenden är chansen att de slutför ett köp med er, snarare än någon, annan avsevärt mycket högre. Ett marketing automation system som är konfigurerat utifrån era kunders behov kommer att bidra till högre konvertering, nöjdare kunder och minimerad kostnad för försäljning och marknadsföring.